e-Arşiv Fatura, e-fatura kapsamında olmayan vergi mükellefi firmalara ve bireysel tüketicilere kesilecek faturaların elektronik ortamda oluşturulması, muhafazası ve ibraz edilmesine olanak sağlayan bir uygulama. Yani e-Arşiv Fatura, son tüketiciye ve e-fatura kullanıcısı olmayan küçük şirketlere kesilen elektronik fatura. Böylece e-faturadan sonra e-arşiv fatura da kullanan bir firma bütün faturalarını elektronik ortamda düzenleyebiliyor, arşivleyebiliyor. Elektronik ortamda oluşturulan belgeler mükelleflere yer, zaman ve maliyet avantajı ile birlikte personel, donanım gibi kaynakların başka alanlara kaydırılabilmesine olanak sağlıyor.
e-Arşiv Faturanın getirdiği bu tartışılmaz faydalar yanında, e-Arşiv Fatura mükellefi firmaların süreçlerinde yeni ihtiyaçlar da doğuyor. Ve bu ihtiyaçların, entegratörler üzerinden alınan e-Arşiv Fatura hizmetlerinin bir bölümünce karşılanamaması durumunda, çözümler soruna dönüşebiliyor.
Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
-e-Arşiv Faturalarım görüntülenemiyor.. e-Arşiv faturalar, e-posta ile alıcısına gönderilebiliyor. Ancak alıcılara bu e-posta ulaşmayabiliyor.
- Geriye dönük sorgulama yapılamıyor. Kayıp faturaları bulmak, gönderimde hata alınıp alınmadığını anlamak, faturaların alıcıya ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek zorlaşıyor.
- Entegrasyon yapılamıyor.e-Arşiv Fatura hizmetinin, kullanılan muhasebe programıyla ya da ERP uygulamasıyla entegrasyonu sağlanmıyor.
- Teknik destek alınamıyor. Herhangi bir sorun çıktığında, çözüm sağlayacak teknik destek hizmeti alınamıyor .
Ayrıca, bazı entegratörler üzerinden alınan e-Arşiv Fatura hizmetinde aşağıdaki işlevler için ek yüklerle karşılaşılıyor:
- e-Arşiv faturanın mail ile gönderimi için ekstra ücret.
- Sınırlı saklama alanı tanımlanmasıyla, fazla saklama alanı için ekstra ücret.
- Tüketicinin faturaya ulaştığı onayı için ekstra ücret...
Bunlar ve bunlara eklenebilecek bir dizi olası sorunla karşılaşmamak için e-Arşiv Fatura mükelleflerinin, entegratör hizmeti seçerken talep etmesi gereken özellikler bulunuyor: örneğin;
- Şirketinizin yer aldığı sektördeki iş süreçlerine hakim, güncel mevzuat alanında uzman, yakın gelecekteki mevzuat ve teknoloji gelişmelerine hazırlıklı ekip.
- Mevzuat ve teknik bilgi danışmanlığı.
- Düzenli ve en üst seviyede 7/24 teknik destek, müşteriye özel proje yöneticisi.
- Alıcıya sistem üzerinden e-posta ile e-Arşiv Fatura gönderimi.
- Fatura alıcılarının, kendilerine ait hesaptan, online olarak bütün e-Arşiv Faturalarına istediği zaman ulaşabilme, yazdırma, indirme imkanı.
- Hızlı, online tahsilata imkan veren, isteğe bağlı ödeme entegrasyonu.
- e-Arşiv Fatura üzerine not düşme, dosya ekleme.
- Birden fazla, özelleştirilebilir fatura tasarımı.
- Kişiselleştirilmiş raporlar.
- Tek kullanıcı ekranından birden fazla firma takibi.
- Entegratör geçişinde eski e-Arşiv faturalarını sisteme yükleyebilme.
- Arşivlenen e-Arşiv faturalar arasında belli kriterlere göre sorgulama.
- Portala toplu fatura yükleme.
- Firma altında alt şube tanımlayabilme, şube bazında işlem yapabilme.
- Çoklu kullanıcı desteği.
- Sistem Güvenliği: Otomatik oluşturulan, düzenli yenilenen şifreler, erişim kontrolü.
- Güvenilir Altyapı: çoklu sunucu üzerinde çalışan uygulama mimarisi ile donanım kaynaklı sorunlardan yalıtılmış, kesintisiz çalışma.
özetle, e-Arşiv Fatura hizmetinin çözüm olmak yerine sorunlar yumağı haline gelmemesi için, entegratör hizmeti seçiminin dikkatle ve özenle yapılması gerekiyor.
İhtiyacınız olan tüm bu özellikler, Türkiye'nin ilk e-Arşiv Fatura Entegratörü İdea Teknoloji çözümleri tarafından sunulan VisionPlus e-Arşiv Fatura'da bulunuyor.
VisionPlus e-Arşiv Fatura ile ilgili daha fazla bilgi ve iletişim için tıklayın!